Av Hayvanlı Köpek Konserve Mamaları 

Av Hayvanlı Köpek Konserve Mamaları 

Köpek Bakımı 

Öncelikle köpeğinize ev ortamında kendini rahat hissetmesini ve güvende olduğunu hissetmeniz gerekir. Bu rahatlığı ve güveni hissetmesini sağlamak için köpeğinize artık ailenizin bir ferdi olan canınıza sıcak, kuru ve rahat bir yatak, temiz taze su ve oyun oynayabileceği birkaç tane oyuncak rottweiler gerekmektedir. Köpeğiniz için önemli olan bir diğer nokta ise rahatlayabileceği, köpeğinizin kendini güvende hissedebileceği ve ondan başka kimsenin bulunmadığı ondan başka kimsenin giremeyeceği bir yer ayırmalısınız. Evinizin içinde köpeğinize zarar verebilecek ve onu rahatsız edebilecek olan her şeyden kurtulmanız gerekmektedir. Köpeğinizin sağlığı açısından düzenli olarak yıkanması ve türlerinin taranması işlemi oldukça önemlidir. Köpeğinizi köpekler için özel olarak üretilmiş olan sabunlarla ile yıkamanız köpeğiniz için yararlıdır. 

Köpeğiniz için özel olan sabunlar köpeğinizi pirelerden, bitlerden korunmasını sağlar ve bunların yanı sıra köpeğinizin tüylerini daha güzel daha parlak görünmesini de sağlamaktadır. Köpeğinizin tüylerini arada bir taramanız köpeğinizin sağlığı açısından da oldukça önemlidir. Köpeğinizin tüylerini taradığınızda köpeğinizin derisindeki kan dolaşımı hızlanır ve köpeğiniz egzama gibi deri hastalıklarından korunmuş olur. Hem köpeğinizin tüylerini taradığınız da köpeğiniz zaten güzel ve sevimli tüyleri tarandıktan sonra daha güzel ve sevimli olur. Köpek sağlığı açısından egzersiz kesinlikle önemlidir. Köpeğinizin egzersiz yapması onun için eğlencedir, en iyi biçimde enerji atabilecekleri bir yoldur. 

Ayrıca egzersiz köpeğiniz fit tutar, kilo almasını engeller. Obeziteye karşı korur. Obezite acı verici ve ölümcül bir hastalık olabilir onlar için. Obezite rahatsızlığı diyabet, kalp krizi ve eklem iltihabına neden olabilmektedir. Sizde egzersiz olarak köpeğinizle birlikte yürüyüş yapabilir, top oynayabilir ve aklınıza satılık rottweiler gelen eğlenceli olan her şeyi köpeğinizle birlikte yapabilirsiniz. Egzersizin bir sınırlaması bulunmamaktadır. Köpeğiniz iyi bir şekilde beslenir ise daha sağlıklı, uzun ömürlü olması için ferah bir şekilde yaşaması çok önemlidir. Yavru köpeğinize vermiş olduğunuz besinler köpeğinizin yaşamını her açıdan etkilemektedir. Yavru köpeğinizi beslerken mutlaka veterinerinizde tavsiye almayı kesinlikle ihmal etmeyiniz. 

Beslenmede dikkat etmeniz gerekenler: 

  • Köpeğinizin su kabında sürekli temiz su bulunmalıdır. 
  • Köpeğinizi günde bir ya da iki öğün olarak beslemelisiniz. 
  • Yetişkin bir köpeğiniz var ise mamasının ve konservesinin içeriğinde yüksek oranlı protein, karbonhidrat ve yağ bulunmasına dikkat etmelisiniz. 
  • Aktivitelerden önce ve sonra yemek kesinlikle vermemelisiniz. 
  • Fosfor ve kalsiyum oranlarının dengeli olmasına dikkat etmelisiniz. Aşırı ve oransız olan kalsiyum kireçlenmelere neden olmaktadır. 
  • Sindirilebilir özelliği yüksek olan gıdaları tercih etmelisiniz. 
  • Sindirim sistemleri laktozu yani süt şekerini sindiremediğinden dolayı bu durumu dikkate almalısınız ve vermiş olduğunuz gıdalarda kesinlikle bulundurmamalısınız. 
  • Köpeğinizin ırkına özgün olarak ağırlığının satılık rottweiler yavrusu  korunmasına kesinlikle dikkat etmeniz gerekmektedir ve bu yüzden dolayı da köpeğinizin aşırı kilo almasını ve aşırı zayıflamasına önlemelisin. 
  • Köpeğinizi gıdasında yeteri kadar vitamin ve mineral bulunması gereklidir. 
  • Selüloz maddesinin gıdasında yeterli miktarda bulunmasını sağlamalısınız. Böylece köpeğinizin bağırsak sisteminin rahat bir şekil de çalışmasını sağlayacağı için sindirim sisteminin hızını arttırmış olacak. Bunun yanı sıra selüloz doygunluk hissini arttıracağından dolayı selülozun köpeğinizin gıdasında yeteri kadar bulunmasında fayda vardır. 
  • Gıda değişimi yapacaksanız eğer yavaş yavaş ilerlemelisiniz aniden değişim yapmamalısınız. 
  • Eğer ki köpeğiniz yüksek aktiviteye sahip yetişkin bir köpek ise “performans”, eğer ki köpeğiniz alerjik yapıda bir köpek ise “lamb & rice”, eğer ki köpeğiniz de metabolik bir rahatsızlık var ise “prescription” gibi birçok mama bulunmaktadır. 

Ve asla şunu unutmayın yavru bir köpeğiniz varsa günün neredeyse tamamını uyuyarak geçirir. Ve bazen de direk aklımıza gelebilecek olan deyim “ölü gibi uyur” tabiridir. Yavrular için uyku önemlidir ve oldukça büyük bir gereksinimdir. Bu durumdan dolayı telaş yapmayın köpeğim hasta diye bu durum gayet normal bir durumdur. Köpeklerin çoğu av hayvanlı konserveleri severek bıkmadan yerler. Ve asla hayır diyemeyecekleri konserve mamalarıdır. Fiyatları da gayet uygun fiyatlardadır. 

Yorum bırakın

WordPress.com’da Blog Oluşturun.

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın